Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

RSS

 10.02.2012 18:14 | Iitu <3 yp

''astuin ulos päärakennukssta ja vedin syvään henkeä. Tänään olisi vuoden ensimmäinen näyttely. Sinne lähtisimme Röllin ja Oscarin kanssa. Molemmat kisasivat jo aikuisluokissa. -Tekisi kovasti mieli pitää muutama tänä keväänä syntynyt pentu, että pääsisi taas baby-luokkiin. tai edes junioreihin-..''

 

''Automatka kisoihin meni hyvin. kun saavuimme näyttelyhalliin, haimme hyvät paikat läheltä kehää ja aloimme pystyttää harjaus- ja hoitopöytiä jutellen siitä millaisia koiria kehään osallistuisi ja minkä tasoisia ne olisivat.

-Mä en ois niin varma nemosta.. onhan sillä siis ihan hyvin menny, mut kato nyt miten hermostunu se on. Kiia aloitti katsellen jonnekkin taakseni.

käännyin ympäri. Ja toden totta! En ollut ikinä nähnyt nemoa hermostuneena vaikka niin monia kertoja olimme sen kanssa vastakkain kisanneet, yleensä se oli rauhallinen kuin viilipytty.

-Totta.. mutta mistäs sitä ikinä tietää, että rauhoittuuko se sitten kehässä.. mutisin vastaukseksi ja jatkoin: Mutta hero.. Se tulee ainakin olemaan kova vastus. Se on kokenut kilpailija ja ihmeellisen rauhallinen, sehän se on normaalisti se hulivili ennen kehän alkua.

-Osat on vaihtunu! Kiia kikatti.

-Niin on tain.. Oscar kiskaisi yhtäkkiä hihnasta ja haukahti kumeasti. Myös Rölli haukkui.

-No no!! Oscar!!? Rölli..ei Oscar! Istu..No no Osca..r ota ihan rauh.. Rölli!!  Koirat juoksentelivat ympäriinsä ja haukkua räksyttivät.

-Mikä niille nyt tuli!!? Kiia hätääntyi tullessaan auttamaan minua hihnojen kanssa.

-Empä tiedä? ihmettelin napatessani Rölliä pannasta kiinni.

Syy kuitenkin löytyi pian. Yksi dalmatian-narttu oli päässyt irti ja mennyt tekemään tuttavuutta vieressämme olevian saksari-uroksien kanssa. Oscar ja rölli halusivat myöskin osansa nartun huomiosta. Nartun omistaja ilmestyi kuitenkin paikalle naama punaisen ja vihaisesti puuskuttaen.

-GIBA!! TÄNNE!! NYT!! Tämä kiljui.

Koira lönkytti omistajansa luo häntä koipien välissä ja silmät armoa anellen, mutta turhaan. Kun koira oli kosketus-etäisyydellä, omistaja nappasi sitä kaulapannasta kiinni ja raahasi jonnekkin väentungoksen sekaan sadatellen jotakin kiimaisista nartuista ja siitä kuinka koira olisi pitänyt lähettää makkaratehtaalle.

''Hyvät ihmiset, kultaisten urosten aikuisuokka alkaa viiden minuutin kuluttua kehä kahdessa! hyvät ihmiset ja kultaisetnoutajat, kehä 2!  Kiitos!''

Ääni rahisi kaijuttimissa. Katselin vielä järkyttyneenä dalmatialaisen perään, enkä tajunnut puoliakaan siitä, mitä oli juuri omkuulutettu, onneksi Kiia oli kuitenkin kuunnellut:-Tota pitäiskö noille vaihtaa näytöshihnat ja harjata turkki viellä pikaisesti? hän kysyi varovasti.

-Tota.. joo, pitäis..Änkytin.

- No, jos mä harjaan, ni vaihatko pannat ja hihnat? Kiia kysäisi.

-Joo.. OK! aletaan hommiin.''

 

''Oscar seisoi vieressäni tuomarin arvioitavana. Tuomari hymyili ja sisälläni kupli jännitys. Meillä oli mennyt hyvin, mutta riitäisikö tämä cerdiin asti?

-And we have a winner!! Oscar'la figueroa from.. kultakoono? tuomari nauroi.

- Kultakuono! korjasin hymyillen.

-Ah, kulta..kouno?

-Yes! säteilin.

Tuomari ojensi minulle lapun jossa olivat arviot ja palkintoja varten muutama leima.

Rölli oli tullut kolmanneksi heti heron jälkeen ja kun hölkkäsimme kunniakierroksen oscar ravasi juuri niin upeasti kuin näyttelykoira konsanaan vain voi.''

Kehän jälkeen kävime hakemassa pokaalit ja ruusukkeet... Ja oskar sai kuin saikin kolmannen cerdinsä! Nyt se olisi virallisesti muotovalio.''


 - Iitu <3 yp | Kommentoi


©2020 Kennel Kultakuonot - suntuubi.com